Bővíti győri üzemét az Audi

2021.05.04. 13:52

Az Audi Hungária Zrt. 3,8 milliárd forintból bővíti szerszámgyárát Győrben − jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter közölte, hogy a kormány 1,2 milliárd forinttal járul hozzá a fejlesztéshez, amely 700 munkahely megőrzését biztosítja.

A miniszter értékelése szerint a válság leküzdéséhez nagy mértékben járultak hozzá a Magyarországon működő német iparvállalatok, amelyek leépítés helyett a kormányzati támogatásokat kihasználva új beruházásokba kezdtek. Különösen igaz ez az autóiparra, amely több mint 30 százalékkal részesedik a magyar ipari kibocsátásból és 170 ezer munkahelyet tart fönn.

Magyarország az autózás új korszakába érve megerősítheti a vezető helyét a járműiparban, hiszen minden jelentős belföldi gyártó fontos szerepet szán az itteni gyárának az elektromobilitásban. Az Audi például elektromos motorokat készít Győrben, és olyan technológiákat honosít meg, amelyekre leginkább szükség van a gazdasági megújuláshoz − emelte ki Szijjártó Péter.

Alfons Dintner, az Audi Hungaria Zrt. igazgatóságának elnöke közölte, hogy az építési munkák már el is kezdődtek, és jövő nyárra véget érhetnek, így addigra a győri üzem gyártócsarnoka 3800 négyzetméterrel, logisztikai csarnoka 2500 négyzetméterrel bővül.  • Hírek
  • Megtakarítás