Vezérigazgatót cserélt a Philip Morris

2021.05.06. 15:35

Új vezérigazgatója van a Philip Morris Internationalnek: Jaczek Olczak korábban a társaság globális ügyvezető igazgatójaként (COO) dolgozott a vállalatnál. Jaczek Olczak – akit a részvényesek az igazgatótanács tagjává is megválasztották – André Calantzopoulost váltja, aki 2013. és 2021. május 5-e között töltötte be a PMI vezérigazgatói posztját – derült ki a cég közleményéből.

Kinevezésének elfogadásával a PMI új vezérigazgatója elkötelezte magát a vállalat 2016-ban bejelentett füstmentes átalakulásának felgyorsítása mellett. A PMI olyan füstmentes technológiák kifejlesztésére, tudományos megalapozására és felelősségteljes forgalmazására összpontosít, amelyek a hagyományos dohányermékeknél alacsonyabb károsanyag-kitettséggel járnak – azzal a céllal, hogy a cigarettákat a lehető leghamarabb felváltsák ezek a füstmentes alternatívák.

Alázattal és izgatottan gondolok arra, hogy a PMI-t vezethetem, miközben éppen felgyorsítjuk a füstmentes vállalattá alakulásunk folyamatát. A PMI piacvezető a tudományos innovációkban, és célunk, hogy 2025-re a nettó árbevételünknek több mint fele a füstmentes termékekből származzon

– idézi a cég közleménye az új vezérigazgatót.

Az 56 éves Jacek Olczak 1993-ban csatlakozott a vállalathoz. Európa-szerte különböző pénzügyi és operatív munkakörökben volt aktív, többek között a PMI lengyel és német piacainak ügyvezető igazgatójaként, és az Európai Unió régiós elnökeként is dolgozott a PMI pénzügyi igazgatójaként való 2012-es kinevezése előtt. Ezt a pozíciót 2018-ig töltötte be, amikor a PMI globális ügyvezető igazgatójának (COO) nevezték ki. A lengyelországi Lódzi Tudományegyetemen mesterfokú közgazdász diplomát szerzett.