Júniusban újraindulhat a vonatközlekedés Ukrajnába

2021.05.06. 15:31

Heteken belül újraindul a vonatközlekedés Ukrajna és Magyarország között. Június elejétől az Ukrzaliznicja állami vasúttársaság újraindítja a nemzetközi vasúti közlekedést Magyarország és Ausztria felé − jelentette be Vladiszlav Kriklij ukrán infrastrukturális miniszter.

A bejelentés a Csap–Záhony és a Kijev–Bécs vonatjáratokat érinti, tárgyalásokat folytatnak továbbá a lengyel vonattársasággal is − írja a Kárpáti Igaz Szó. A miniszter elmondta, hogy az utazást csakis a szigorú járványügyi szabályok betartása mellett vehetik majd igénybe, ezért mindenki tájékozódjon az utazás előtt a feltételekről.

A Nép Szolgája párt kárpátaljai megyei szervezetének nemrég megválasztott vezetője, Mikola Tiscsenko kiemelte: Magyarország és Ukrajna vasúttársasága már előzetesen megállapodott az újraindításról. Az ukrán állami vasúttársaság hivatalos közleményben erősítette meg a hírt, miszerint június elejétől újraközlekedik a Kijev–Bécs vonatjárat és tervezik a Csap és Záhony közötti járat visszaállítását is.

Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM

Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

JEGYVÁSÁRLÁS

Szerezze be
jegyét most!