600 milliárd forint értékben írnak ki beruházási pályázatokat a gazdáknak

2021.05.11. 11:42

A kormány döntése nyomán több mint ötszörösére nőtt az állattartó telepek fejlesztésére kiírt pályázat összege, így az érintettek 50 milliárd forint helyett 260 milliárd forintot kaphatnak – jelentette be Nagy István agrárminiszter Hajdúnánás-Kendereskertben, ahol a megye nyertes gazdálkodóinak átadta át a támogatási szerződéseket.

Mint fogalmazott,

,,nehéz időszakon vagyunk túl, az afrikai sertéspestis és a madárinfluenza is sújtotta a Covid mellett a gazdaságot, ám az agrár- és élelmiszergazdaság nem állt le”.

,,A gazdák bizonyították rátermettségüket és elszántságukat, ennek köszönhetően pedig a kormány történelmi döntést hozott. Mindenkinek nyertesnek kell éreznie magát, a legkisebb termelőktől a legnagyobb termelőkig” – mondta Nagy István, hozzátéve, hogy a következő egy évben annyi támogatást fognak nyújtani, mint a megelőző hét évben összesen, és 600 milliárd forint értékben írnak ki új beruházási pályázatokat a gazdáknak.

A térség országgyűlési képviselője, dr. Tiba István elmondta, a támogatási szerződések átadási sorozatának első helyszíne is azt üzeni, Hajdú-Bihar megye kimagaslóan teljesít az agrárium területén. Az, hogy a kormány pályázati forrás keretét ötszörösére emelte a nagy érdeklődés miatt, szerinte azt bizonyítja, hogy „a magyar gazdálkodók fogékonyak a fejlesztésekre”.