Lassan szabad a lagzi, csak éppen több százezerrel többe kerülhet

2021.05.16. 13:14

Két hete, amikor bejelentették, hogy ötmillió beoltott után újra lehet lakodalmat tartani, jóval optimistább volt a hangulat, mint jelenleg, amikorra kiderült, hogy pünkösdre mégsem oldják fel a korlátozásokat – mondta Rédl Zsófia, az Esküvő Online társalapítója a Spirit FM műsorában.

Az esküvőszervező szakember úgy látja, hogy a házasodni készülő párok jóval rugalmasabbak, mint a koronavírus-járvány első évében. Míg tavaly tragédiaként fogták fel a helyzetet, mostanra eljutottak odáig, hogy szinte bármire hajlandók, csak legyen meg a ceremónia.

A násznép részéről is nem kevés rugalmasságot igényel egy lakodalmazás, mivel mostanában teljesen megszokottá vált, hogy akár négy különböző időpontra is módosítják a nagy esemény kitűzését.

Az esküvőszervezők nagy része azonban a tavalyi évet minimális bevétel vagy éppen tetemes veszteségek mellett zárta. Egy csomó újraszervezési feladatot el kellett látniuk, még akár abban az esetben is, ha a lagzi meg sem valósult.

Rengeteg esküvőszervező ment csődbe a járvány miatt. Akiknek viszont sikerült talpon maradniuk, várhatóan a díjak emelésére kényszerülnek.

Több százezer plusz borítékolható

– mondta a szakember.  • Tippek
  • Bankszámla