Érkeznek az elektromos Lamborghinik

2021.05.19. 10:03

A Lamborghini bejelentette, hogy kizárólag hibridautókat gyárt 2024-ig, az évtized végéig pedig teljesen elektromosak lesznek a sportautói, így a jelenlegi modelljei, a Huracan, az Aventador és az Urus is. A Volkswagen tulajdonában lévő olasz autógyártó 1,5 milliárd eurót – nagyjából 530 milliárd forintot – fektet az új járművekbe – írja a The Guardian.

Szem előtt kell tartanunk a jövő fenntarthatóságát, de a sportos DNS-hez hűek maradunk. A legfontosabb a hatótávolság, ezen még dolgoznunk kell, ahogy azt is meg kell határozni, hogy mit jelent a sportosság az új korszakban

– mondta Stephan Winkelmann, a Lamborghini elnöke és vezérigazgatója, aki kiemelte, hogy kihívás lesz a V12 motort pótolni.

A többi márka közül a Ferrari 2025-re ígérte, hogy elektromos modellt dob piacra, a Jaguar szintén 2025-re áll át a teljesen elektromos járművekre, a Fordnak pedig minden, Európában forgalmazott autója 2030-ig lesz elektromos.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás