Varga Mihály: lépéselőnyben Magyarország

2021.05.21. 20:36

A sikeres oltási program és a kormányzati intézkedések lépéselőnyhöz juttatták Magyarországot, gazdasága ezért hamarabb indulhat újra, mint más uniós tagállamoké – nyilatkozta Varga Mihály az Európai Unió pénzügyminiszterek lisszaboni tanácskozását követően, a távirati irodának. A tárcavezető jelezte: a rendezvényen beszámolt a kormány gazdaságvédelmi intézkedéseiről, a többi között az adócsökkentésekről, a beruházásösztönző támogatásokról, a hitelmoratóriumról, és a munkahelyek megvédéséről. Hangsúlyozta: ezeknek a lépéseknek köszönhető, hogy Magyarországon a munkanélküliségi ráta 4 százalék közelében maradt, míg az uniós átlag 7,5 százalék.

Kapcsolódó

Varga Mihály: az euró nem csodaszer

A pénzügyminiszter 4 százalékos gazdasági növekedéssel kalkulál az idén.

A pénzügyminiszter szerint a tanácskozás igazolta a kormány gazdaságpolitikáját.

Varga Mihály azt mondta: a résztvevők egyetértettek abban, hogy a fellendülést Magyarországhoz hasonlóan aktív, támogató költségvetési politikával kell ösztönözni.

Az adósság- és hiánycsökkentés ez után jöhet szóba.

A tárcavezető megerősítette: Magyarország célnak tekinti az uniós gazdaság mielőbbi újraindulását, és úgy vélte, minden esélyünk megvan arra, hogy a visegrádi államokkal együtt ismét az Európai Unió gazdasági motorja legyünk.