Varga Mihály szerint erősödik az egészségipar önellátásban

2021.05.22. 10:07 Módosítva: 2021.05.22. 10:07

Kormányzati támogatással újabb egészségipari cég tudott erősödni. És más területeken is kézzelfogható eredményei vannak az Egészségipari Támogatási Programnak. Eddig 58 beruházásban állapodtak meg, ebből 10 már el is készült. Erről tájékoztatta a nagyérdeműt a pénzügyminiszter Facebook-videóban szombaton.

A szekszárdi Jako-Meditec idén csaknem 70 millió darab, a vírustesztekhez használt fiolát tud majd gyártani. Tavaly 30 milliót dobtak piacra, több mint kétmilliót tudtak biztosítani Magyarországnak. Jelenleg fioláik 67 százalékát a koronavírus miatt készítik. 1,6 milliárd forint kormányzati támogatással erősödhetett a cég. 

Beszámolt arról is, hogy az elmúlt időszakban a Vajda-Papír már több mint 50 millió védőmaszkot gyártott le, tízmillió darab favipiravir tabletta készítettek a Meditop pilisborosjenői üzemében, és a F-Team Kft. évente 140 ezer fertőtlenítő-adagolót gyárt le. Varga Mihály kiemelte, a fejlesztések folytatódnak, az egészségipar pedig tovább erősödik az önellátásban.  • Hírek
  • Csok