David Beckham is lát fantáziát az elektromos autókban

2021.06.06. 11:08

A korábbi angol válogatott középpályás, David Beckham tízszázalékos részesedést szerzett a brit székhelyű Lunaz elektromos autóipari cégben, amely vállalat autók restaurálásával és villamosításával foglalkozik. Az exlabdarúgó különféle beruházásokban lesz érdekelt e-sporthoz, szépségápoláshoz és ma már autókhoz kapcsolódó vállalatokban – adta hírül a Reuters.

David Beckham DB Ventures nevű, saját befektetési alapján keresztül fektetett be a Lunazba – közölte az információ hivatalossá válása után a társaság. Az ügylet értékét még nem hozták nyilvánosságra.

A legszebb klasszikus autók felújítása és a villamosítás vonzott a céghez

– indokolta a döntést a Manchester United és a Real Madrid korábbi játékosa a hivatalos közleményben. Az is kiderült, hogy részvényesként csatlakozik a Lunaz alapítóihoz, továbbá a Barclay, a Reuben és Dellal cégcsoportokhoz.

A Lunazt 2018-ban David Lorenz alapította azzal a céllal, hogy újratervezze és elektromos hajtásúvá tegye az olyan klasszikus márkák példányait, mint a Rolls-Royce, a Jaguar, a Range Rover vagy épp a Bentley.

A 46 éves David Beckham tavaly lett a londoni székhelyű Guild Esports virtuális sportakadémia tulajdonosa, emellett ő a tulajdonosa az amerikai labdarúgó-bajnokságban (MLS) szereplő Inter Miaminak.

Emellett csaknem 5 százalékos részesedéssel rendelkezik a Cellular Goods nevű cégben, amely bioszintetikus kannabinoidokon alapuló bőrápolási és regenerációs termékeket gyárt.