Kikelt az ágyból, de még álmos az európai turizmus

2021.06.13. 11:46 Módosítva: 2021.06.13. 11:46

Éledezik az idegenforgalom Európában. Több jelentős turisztikai célpont, például Olaszország, máris a nyári foglalások növekedéséről számolt be. Spanyolország pedig reméli, hogy idegenforgalma eléri a járvány előtti szint legalább 70 százalékát, írta a kronikaonlione.ro az AFP hírügynökségre hivatkozva.

Kapcsolódó

A turizmusénál is nagyobb ütés érte a kreatívipart

A drámai következmények még a jövő évtizedben is érezhetők lesznek.

Az unión kívülről érkező turisták – köztük a britek is – továbbra is számos akadállyal szembesülnek az EU határain. Ugyanakkor mindenkit egyformán kellemetlenül érintenek a változatlanul érvényben lévő óvintézkedések, például a maszkviselés kötelezettsége vagy a távolságtartás szabálya.

Noha a kormányok egyetértenek abban, hogy a turizmust meg kell menteni, ugyanakkor a rettegett, negyedik koronavírus-járványhullám elkerülését is nagyon fontosnak tartják.

A francia turisztikai miniszter szerint  össze kell egyeztetni a szabad mozgást a biztonság igényével. Franciaország a minap jelezte: a nyári idényre színkódot vezet be a beutazási protokollok meghatározására, és feloldja a korlátozásokat az európai lakosok, illetve a „zöld” országokból érkező turisták számára. A maszkviselés továbbra is kötelező kül- és beltéren egyaránt, azonban június 30-ától eltörlik az éjszakai kijárási tilalmat.