Szijjártó Péter újabb keleti beruházást jelentett be

2021.06.15. 13:16

Ismét egy keletről érkezett beruházó újabb magyarországi fejlesztését jelenthette be Szijjártó Péter, ugyanis a Foxconn csoport tagja, a Cloud Network Technology Kft. egy ötmilliárd forintos beruházást hajt végre Komáromban − adta hírül az MTI.

A külgazdasági és külügyminiszter ismertette: a számítógépeket és kommunikációs eszközöket gyártó cég foglalkoztatotti létszáma a beruházásnak köszönhetően eléri a 600 főt, valamint 17 ezer négyzetméterrel növeli a raktárkapacitási területét. Ezzel a vállalat újabb megbízásokat tud teljesíteni a legnagyobb elektronikai cégek irányába. Mindehhez a kormány egymilliárd forintos támogatást biztosít.

Szijjártó Péter kiemelte, hogy a cégnek és a hozzá hasonló vállalati beruházásoknak köszönhetően elmondható, hogy 36 ezerrel többen dolgoznak Magyarországon, mint egy évvel ezelőtt, és a foglalkoztatottak száma újra közel került a 4,6 millióhoz.

Mint mondta, az elektronikai ipart kiszolgáló beruházásoknak hála, sikerült jelentős mértékben lerövidíteni a beszállító láncokat, amivel Magyarország erős és fontos szereplővé tudott válni az iparágban.

Mindennek fontos feltétele volt a kormány beruházás-ösztönzéssel foglalkozó akcióterve, valamint, hogy a világjárvány alatt sem tértünk le erről a bevált útról és segély helyett munkát adtunk az embereknek

− emelte ki Szijjártó Péter, aki közösségi oldalán arról írt, hogy a gazdaság újraindulása a magyar emberek gyors beoltásának köszönhető.