Nyit Hernádi Zsolt MOL-vezérigazgató luxushotelje

2021.06.16. 19:10
2,8 milliárdos vissza nem térítendő támogatással, 7,6 milliárd forintért épült fel a szálloda az üzletember diákéveinek helyszínén.

Az mfor.hu szerdán arról írt, hogy július 1-jén nyit a Hernádi Zsolt MOL-elnök-vezérigazgató érdekeltségébe tartozó Grand Hotel Esztergom, mégpedig komoly akciókkal. A négycsillagos konferencia- és wellness-szálloda az esztergomi Prímás-szigeten található, és négy szinten 126 szobával, 23 luxuslakosztállyal várja a vendégeket.

A portál cikkében az áll, hogy a hotel összesen 2,8 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatást kapott a Magyar Turisztikai Ügynökségtől (MTÜ) a Kisfaludy Pályázatokon keresztül. Az összeget a Solva Property Ingatlanfejlesztő és Hasznosító Kft. kapta, amely a Solva magántőkealap tulajdonában van, amelyet a Hernádi Zsolt többségi tulajdonában lévő Gran Private Equity Zrt. kezel. A cég 2020-ban 149 millió forintos nyereséggel zárt.

Az mfor idézi a Tarjánban született, de Esztergomban felnőtt Hernádi Zsolt tavalyi, az esztergomi Régió tévének adott nyilatkozatát, amelyben a MOL vezetője így fogalmaz:

Az ország egyik legnagyobb adófizetője vagyok, de ez nyilvánvalóan mindannyiunk pénze. Ennek a pályázatnak minden egyes eleme transzparens volt. Elméletileg bárki pályázhatott.

Hernádi hozzáteszi, az állam szerinte ott támogatja a szállodaépítést, ahol a piac önmagában nem tudja felépíteni, mert nem lesz nyereséges, az új építésű szállodákra pedig ez áll.

A hotelt a Garancsi István tulajdonában lévő Market Zrt. építette, a kivitelezés teljes költsége 7,6 milliárd forint volt.

Ahogy korábban írtunk róla, az MTÜ Kisfaludy Programjának legnagyobb nyertese Mészáros Lőrinc lett, aki a Hunguest Hotels 14 szállodájának felújítására kapott 17,7 milliárdot. A Garancsi Istvánhoz, Csányi Sándorhoz és Hernádi Zsolthoz köthető CDHT Hotel Projekt Kft. 8,6 milliárdot kapott a Tihanyi Kastélyszálló megépítésére, Mészáros Lőrinc és Tiborcz István korábbi közös cége, az Appeninn Nyrt. pedig a volt pártüdülő, a Club Aliga fejlesztésére nyert 7,3 milliárdot a Rogán Antal felügyelete alá tartozó Magyar Turisztikai Ügynökségtől.