Mit tankolnak a magyarok?

2021.06.17. 13:56
A Mol országos kérdőívéből kiderül, a magyarok leginkább a motor tisztán tartása miatt vásárolják meg a jobb minőségű üzemanyagot. A nők átlagosan többen tankolnak télen, és hosszú utak előtt prémium-üzemanyagot.

A Mol készített egy országos felmérést arról, milyen üzemanyagot vásárolnak legszívesebben a magyarok. Ebből az derült ki, hogy főként a motor tisztán tartása (40 százalék), a magasabb teljesítmény (39 százalék) és a jobb minőség (36 százalék) miatt választják a magyar autósok a prémium-üzemanyagokat. A visszatartó tényezők közül az első helyen az ár áll.

A legtöbben (74 százalék) általánosságban az üzemanyag minősége alapján választanak töltőállomást, az ár (68 százalék), az elérhető árengedmény (59 százalék) illetve az elhelyezkedés (55 százalék) csak ezután következik a szempontok sorában.

A hazai autósok erősen ragaszkodnak a szokásaikhoz, 93 százalék válaszolta azt, hogy legutóbb is a „megszokott” töltőállomáson tankolt.

A többség tisztában van vele, hogy a motor tisztább üzemű, nagyobb teljesítményű és hosszabb élettartamú lesz a prémium-üzemanyagok használata esetén. Szintén jelentős azoknak az aránya, akik szerint prémium-üzemanyag használatával csökkenthető a fenntartási/szervizelési költség, ami szintén fontos szempont lehet az ár/érték alapú döntésben.

A női autósok különösen a prémium-üzemanyagok megbízható motorműködésben megmutatkozó előnyeit értékelik: körükben az átlagosnál magasabb azok aránya, akik télen (a biztonságos indulás és megérkezés érdekében), vagy hosszabb utak előtt választják a prémium-üzemanyagot.  • Hírek
  • Hírek