Hamarosan újabb vállalkozásfejlesztési támogatásra lehet pályázni

2021.06.23. 15:05

Június 28-tól pályázhatnak a vállalkozások az Irinyi terv iparstatégiai program támogatására, többek között kapacitás- és termékkínálat bővítésre, a termékek piacra vitelére, kutatási és fejlesztési tevékenységre, energiahatékonysági és megújuló energia használatát célzó beruházásra – jelentette be György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár. A programra 2,2 milliárd forintot különített el a kormány. 

A magas hozzáadott értékű, nemzetközi piacokon is versenyképes termékek kifejlesztését és piacra vitelét támogató programban a hazai mikro-, kis- és közepes vállalkozások a tervezett fejlesztésükhöz legfeljebb négyszázmillió forintnyi támogatást nyerhetnek el, míg a legkisebb támogatható projektméret százhuszonötmillió forint úgy, hogy a beruházáshoz nyújtható támogatás összegének el kell érnie az ötvenmillió forintot. A támogatásintenzitás 35 százalékos lesz annak érdekében, hogy minél több vállalkozások juthasson forráshoz – derül ki a tárca közleményéből. 

Az ITM összesítése szerint a programban a 2016-os indulása óta 54 cég nyert el mintegy 8 milliárd forint támogatást, aminek felhasználásával közel 20 milliárd forint értékű beruházás valósulhatott meg.

A támogatási kérelmeket 2021. június 28. és 2021. július 11. között lehet az Elektronikus Pályázó Tájékoztató Felületen benyújtani.