Anna, Anikó, Panka
19 °C
35 °C

Finisbe érkezett a Corvin sétány befejezése

2021.06.24. 15:31
A Corvin sétány utolsó, még épülő lakóháza elérte legmagasabb pontját, felkerült a szerkezetkész állapotot jelző bokréta: a Grand Corvin 2 közelgő befejezésével nyeri el végső arculatát Budapest legszélesebb sétálóutcája, amelynek fejlesztése több mint egy évtizeddel ezelőtt kezdődött.

Fontos állomásához érkezett Közép-Európa legnagyobb, több mint egy évtizede elindított városrész-megújítási programjának központi eleme, a Futureal-csoport által jegyzett Corvin sétány:

az utolsó lakóház, a Grand Corvin második üteme elérte legmagasabb pontját, az épületre pedig felkerült a szerkezetkész állapotot jelző bokréta.

A főváros legszélesebb és egyik leghosszabb sétálóutcája az összesen 558 lakásból álló épületegyüttessel nyeri el végső arculatát és válik teljessé – derült ki a szerdai sajtóbejáráson. A 22 hektárra kiterjedő városnegyed-rehabilitációt is jegyző Cordia közlése szerint a sétányt körbevevő negyed megújítása itt nem ér véget, hiszen a Futureal-csoport is több lakó- és irodaprojektet valósít meg a környező utcákban.

„Az elvégzett munka nagyságát jól jelzi, hogy 22 hektár terület újult meg, ahol összesen közel egymilliárd euró értékben 2700 új lakás, 100 ezer négyzetméter irodaterület és 50 ezer négyzetméter kereskedelmi ingatlan épült meg. Természetesen nem állunk meg: hamarosan egy, a Corvin sétányhoz hasonló volumenű, szintén budapesti városrészfejlesztési projekt elindításáról fogunk beszámolni” – idézi a Cordia közleménye Földi Tibort, a cég igazgatóságának elnökét.

A már szerkezetkész utolsó lakóházat várhatóan jövőre adják át. Az épület tömegét úgy formálta a LAB5 architects építésziroda az eredeti városszövethez alkalmazkodó léptékűvé, hogy több, eltérő karakterre bontotta fel a burkolatok változatosságával. A különböző karakterek a környéken található épületeket idézik.

„Ez az év nem csak a sétány befejezése miatt számít kiemelkedőnek a Cordia életében. A hazai piacon az idén 7 új lakóingatlan-fejlesztés elindítását, illetve rekordszámú, több mint 1800 lakás átadását tervezzük. Mindemellett 860 lakás értékesítésével számolunk, ami több mint a duplája a tavalyinak. Jelenleg több mint 600 budapesti új otthon érhető el a potenciális vásárlók számára a Cordia kínálatában, és mintegy 2100 lakás építésén dolgozunk” – közölte Görög Áron, a cég értékesítési igazgatója.

A lakásárakról szólva elmondta, hogy

a jelenleg még szerkezetkész állapotban lévő lakások kulcsrakész átlagos négyzetméterára 1,17 millió forint,

a kisebb lakások esetében ez már 1,2 millió forint felett van – egyébként a lakások döntő többsége ilyen lesz. A lakások nagy részét pedig már értékesítették is.

Kovács Gábor, a Cordia főépítésze az Indexnek elmondta, hogy az elszálló építőanyagárak   csak részben, de  befolyásolták az építkezés költségvetését, mert az anyagárak  egy részét sikerült rögzíteni a kivitelezési szerződésekben.