Beszállt a léghajóbizniszbe Dzsudzsák Balázs

2021.06.25. 07:32

Az NB I-be feljutott DVSC csapatkapitánya a jelek szerint már a sportolói karrierje utáni időszakra készül. 

A több lábon állás önmagában nem is lenne meglepő, az már sokkal inkább, amivel az a társaság foglalkozik, amelyben idén februárban szerzett részesedést a válogatott focista. A Menedzsment Fórum az Opten adatbázisában talált rá a középpályás nevére a Nyírlugoson bejegyzett Első Magyar Léghajógyár Kft. tulajdonosai között. 

A társaságot 2020 októberében jegyezte be a cégbíróság 3 millió forintos alaptőkével. Fő tevékenysége pedig pont az, amire az elnevezéséből következtetni lehet: 

légi és űrjárművek gyártása.

Bár a kezdeti tulajdonosi kör az elmúlt 8 hónapban alaposan átalakult, annyi bizonyos, hogy a céget három másik társaság hozta létre:

  • többségi tulajdonrésze volt a debreceni székhelyű RTS Vízvágó Kft.-nek,
  • mellette a kecskeméti Edubox Bt.
  • és a nyírlugosi Mopi-Trade Kft. rendelkezett tulajdoni hányaddal.

A cégbírósági dokumentumokból az is kiderül, hogy ez a tulajdonosi kör alig két hónapig élt, miután decemberben 20 százalékos részesedést szerzett a cégben az izraeli Atlas LTA Advanced Technology. Az ígéretes nevű cég 20 évvel ezelőtt indította el az első AeroLift utasszállító projektet, aminek az új generációja ma SkyLift néven ismert. Itt is sokatmondó a név: turistákat juttatnak fel a magasba.