Milliárdokkal támogatja a kormány a bulikat és a falunapokat

2021.07.30. 12:56

A kormány elfogadta a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs javaslatát, amely szerint csaknem ötmilliárd forint támogatás jut a könnyűzenei rendezvények megvalósítására. Mindez azt jelenti, hogy a kormány támogatásával 356 koncert- és rendezvénysorozat jut csaknem ötmilliárd forint vissza nem térítendő támogatáshoz – derült ki a hét elején a Magyar Turisztikai Ügynökség tájékoztatása alapján. Azóta péntek reggelre meg is jelent a Magyar Közlönyben az országos buli-és falunap sorozatról szóló kormányrendelet.

A rendelet szerint 2021 augusztusától 2021 októberéig országszerte 356 koncert lebonyolításának támogatását tervezi a kormány a következő bontásban:

  • 40 nagyvárosi esemény és nagykoncert,
  • 216 kisvárosi esemény és koncert,
  • 100 falunap.

A rendezvénysorozat részletes programtervének kidolgozása, valamint a rendezvénysorozat lebonyolítása a Magyar Turisztikai Ügynökség feladata.

A programot a kormány azért hozta létre, mert a koronavírus-járvánnyal szembeni hatékony védekezésben a gazdaság újraindításán túlmenően fontos egyaránt a közösségi élet újraindítása is. A kormány ezen túl a programmal szeretné támogatni a pandémia ideje alatt nehéz helyzetbe került rendezvényszervezői, előadóművészeti és zenei szcéna képviselőit.