Vilhelmina
10 °C
21 °C

Lassan körbeér a Balatoni Bringakör

2021.08.01. 10:27
A Balatoni Bringakör átfogó fejlesztését, a csaknem 200 kilométernyi beruházást több mint 4,9 milliárd forinttal támogatja az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) – közölte a minisztérium a Facebook-oldalán.

A magyar tengernél több éve tart a Bringakör teljes felújítása. A déli parton a tervek szerint még idén befejeződnek a beavatkozások Balatonakarattyától egészen Balatonboglárig. Északon a Tihanytól Balatonkeneséig tartó szakasz munkálatai a jelenlegi ütemezés szerint 2023 végéig érhetnek célba. A tókerülő kerékpárút egyetlen, még kiépítetlen szakaszának kivitelezése is megindulhat majd Balatonrendesen.

A minisztérium szerint a magyarok leginkább vízparton szeretnek biciklizni: az országos kerékpáros forgalomszámlálás adatai 76 százalék feletti átlagos növekedést jeleztek a Balatonnál kerekezők számában.

Arról is beszámoltak, hogy a tárca több vidéki nagyváros közötti biciklis összeköttetés megvalósítását is segíti. Már zajlik a kerékpáros kapcsolatok tervezése

  • Miskolc és Eger között 47 kilométeren,
  • Tiszafüred és Balmazújváros között 52 kilométeren,
  • Szigetvár és Kaposvár között 56 kilométeren,
  • valamint Siófoktól Pécsig 136 kilométeren.

A tárca közlése szerint az ITM mintegy 850 kilométernyi kerékpárútszakasz kivitelezését és előkészítését támogatja összesen ötvenmilliárd forinttal.

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.