Sokak kedvét meghozta a pecázáshoz a járvány

2021.08.05. 15:14

Már 750 ezer regisztrált horgászt tartanak nyilván Magyarországon, a számuk pedig tovább nő, bár némi lassulás látszik az elmúlt évek horgászforradalmához képest – írja a Világgazdaság.

Annak ellenére, hogy az egészségügyi korlátozások a horgászokat is akadályozták, az enyhítések után valóságos roham indult a tavakhoz, folyókhoz, és a horgászfelszerelést árusító boltokhoz is. A horgászat fellendülése nem csak a járványhoz köthető, hiszen 2014 óta növekszik a regisztrált pecások száma. Ez a sport, amely szinte egyidős az emberiséggel, valóságos aranykorát éli Magyarországon. Több mint 750 ezer regisztrált horgászt tartanak nyilván, rendszeresen több mint félmillió ember horgászik, egy évben átlagosan 16-18 napot.

Olyannyira rekordokat döntöget a horgászat, hogy 2021-ben valószínűleg megdől a regisztrált horgásznapok száma, és meghaladja a tízmilliót. Ez tavaly 9,4 millió volt, mindezt úgy, hogy korántsem egy olcsó hobbiról van szó. A szegmens értéke nagyjából 40 milliárd forintra tehető. A halfogás öröme nem csak a felnőtt férfiak kiváltsága, hiszen a regisztráltak között 78 ezer nő és nagyjából ugyanennyi gyermek és ifjúsági horgász is van.

A horgászati ágazat piacának egyik meghatározó szereplője, Walter Tamás, a WalterLand horgászboltok tulajdonosa arról beszélt, hogy 2020 nyara rendkívüli forgalmat generált, mert lényegében csak a természetbe, a vízpartra lehetett menni. Idén a járvány idején a korlátozások visszafogták a szektort, de nem hullott szét a horgászcikkpiac, még ha az akkori fokozott érdeklődésről már nem lehet beszélni.  • Tippek
  • Bankszámla