Meghalt Dr. Kemény Tamás

2021.08.06. 08:08
Augusztus 6-án helyezik végső nyugalomra Dr. Kemény Tamást.

A Gábor Dénes-díjas feltaláló, mérnök, a KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdaságért alapító főtitkára 89 éves korában hunyt el. Személyében a környezeti-társadalmi fenntarthatósági gondolat egyik korai magyar felkarolóját vesztette el a műszaki-tudományos élet.

Dr. Keményt Tamás 1994-ben, az IFKA (Iparfejlesztési Közalapítvány) igazgatójaként karolta fel a Georg Winter német üzletember által útjára indított környezettudatos vállalati menedzsment gondolatát és alapította meg annak magyarországi képviseletére a KÖVET Egyesületet, a magyarországi fenntartható gazdaságfejlesztés ügyének sok későbbi hívét inspirálva és ezzel elültetve a vállalatok társadalmi felelősségének gondolatát a hazai üzleti életben.

Dr. Kemény Tamás emellett társadalmi munkában 50 éven át volt tevékeny az IMEKO Nemzetközi Méréstechnikai Szövetségben, ebből 15 évig Főtitkárként vezette azt. Dolgozott az UNESCO szakértőjeként és külföldi egyetemek vendégoktatójaként. Kutatóként nyolc nemzetközi méréstechnikai szabadalom fűződik a nevéhez. Tevékenységéért – egyebek mellett – megkapta a Gábor Dénes-díjat, a Magyar Köztársasági Díj Lovagkeresztjét illetve – elsőként – a Georg Winter-díjat is.

Dr. Kemény Tamás 2021. június 13-án, 89 éves korában hunyt el.

Dr. Kemény Tamás mérnök, feltaláló
Dr. Kemény Tamás mérnök, feltaláló

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport