A Sólyom Airways a józsefvárosi cégtemetőben landolt

2021.08.07. 13:22

Már egy józsefvárosi cégtemetőben található annak a Sólyom Airwaysnek a székhelye, amelyet nyolc éve indítottak útjára – írja a Menedzsment Fórum. A lap szerint a Sólyom Hungarian Airways Kft. áprilisban költözött új székhelyére, amely a cím szerint egy ismert budapesti cégtemető. Itt ugyanis egy olyan székhelyszolgáltató működik, amelyhez ezernél is több vállalkozás van bejegyezve.

A Sólyom Airways tevékenységei között a légi személyszállítástól az űrszállításig változatos kínálat szerepel, ennek ellenére 2016 és 2019 között egyáltalán nem volt bevételük, a 2020-as beszámolójuk pedig nem elérhető. Korábban, 2014-ben egyébként úgy voltak nyereségesek, hogy repülni – engedély hiányában – nem tudtak.

A cég tulajdonosi háttere még tavaly év végén módosult: korábban még a Sólyom Befektetési és Vagyonkezelési Holding Kft. állt a cég mögött, december óta viszont Ignácz Edit a többségi tulajdonos – 2019 óta ő a cég ügyvezetője is. Rajta kívül két magánszemély, Földes Dénes és Hévízi Ákos rendelkezik még magánszemélyként tulajdonrésszel a vállalkozásban.

A Sólyom Airwaysnek korábban nagy tervei voltak: többek között Párizsba, Amszterdamba, Brüsszelbe és Londonba is szerettek volna járatot indítani. Első három hónapjukban rögtön 300 ezer utassal számoltak, és a Malévhez hasonlóan nemzeti légitársaságként terveztek működni. Mindez azonban ott elakadt, hogy már a működéshez szükséges engedélyeket sem tudták beszerezni.