Tomán Szabina női vállalkozókat mentorál

2021.08.21. 11:06

A Cápák között című műsorban kiderült, hogy Tomán Szabina szívügyének tekinti a női vállalkozók mentorálását. Ennek oka, hogy ő maga is szembesült azzal, milyen nehézségekkel kell megküzdenie azoknak a hölgyeknek, akik vállalkozásba kezdenek. Ennek a gondolatnak a mentén született meg a Tomán Mentorprogram ötlete, amelyre már várják a jelentkezőket.

„Amikor beléptem az üzleti világba, egymást érték a kihívások, és gyakran úgy éreztem, hogy ez nőként sokkal nehezebb – mondja Tomán Szabina, a Tomán Lifestyle alapítója. – Már ekkor eldöntöttem, hogy ha egyszer módom lesz rá, misszióként fogok arra tekinteni, hogy segítsek azoknak, akik hasonló cipőben járnak. Fontosnak tartom képviselni, hogy egy nő igenis lehet egyszerre családanya és sikeres vállalkozó.”

A tervek szerint idén startol el, de évente új jelentkezőkkel rendszeresen működik majd az általa megálmodott ingyenes mentorprogram, amely elsőként öt szerencsés nő előtt áll nyitva. Fontos, hogy a program nem a tevékenység beindítását segíti, olyanok jelentkezését várják, akiknek már van működő vállalkozásuk, és akik meg tudják fogalmazni, mi az a terület, amelyben leginkább segítségre szorulnak.

A jelentkezéshez a pályázati adatlap kitöltése mellé egy videót kell beküldeni, amelyből kiderül a jelentkező saját személyes története, motivációja, hogy mi a legnagyobb kihívás a vállalkozásában aktuálisan. A videóanyagok alapján az üzletasszony fogja kiválasztani az ötfős csapatot.

Szeptembertől decemberig havi egy hétvégén találkoznak majd a mentoráltak, minden alkalommal más tematika szerint, szakértő mentorcsapat társaságában. A négy téma magában foglalja a márkaépítést, a marketinget és a kommunikációt, a stratégiai és az üzleti tervezést, a megfelelő munkatársi gárda kialakítását és a jó vezetőhöz szükséges képességek gondozását is.

A szakértői névsor: Balogh Péter, Pistyur Veronika, Blaskó Nikolett, Dr. Velencei Jolán, Bognár Vera, Andorka Miklós, Harangvölgyi Anna, Dezső Anita, Keresztúri Gabriella.