Újraindult a termelés a kecskeméti Mercedes-gyárban

2021.08.24. 06:48 Módosítva: 2021.08.24. 06:56

Augusztus 23-án újraindult a termelés a Mercedes-Benz kecskeméti gyárában, az előzetesen tervezettnél egy héttel tovább tartott a nyári leállás – tájékoztat róla a Világgazdaság.

Hétfőn ismét elindult a termelés a Mercedes-Benz kecskeméti gyárában. A vállalat még július végén jelezte, hogy háromhetes termelési szünetet tart, aminek alkatrészhiány volt az oka. A cég korábban arról is beszámolt, hogy a termelési program rugalmas módosításával alkalmazkodott az aktuális helyzethez a 30. naptári héten, valamint az azt követő nyári termelési szünettel a 31. és a 32. naptári héten. 

A vállalat ezt az időszakot karbantartási tevékenységekre, illetve az új modell sorozatgyártásának előkészületeire használta fel. A tervezettől eltérően a 33. héten is tartott a leállás. A félvezető áramköröket gyártó Intel még április 22-én jelezte, hogy nem látja a végét a nemzetközi piacon az elektronikai alkatrészek kínálatában bekövetkezett hiánynak. Ennek következtében a kecskeméti Mercedes-gyárban 2021 januárjában, majd áprilisban is volt már egy-egy termelésleállás. 

Kapcsolódó

Ezt is megérzi a GDP: újabb hétig áll a Mercedes Kecskeméten

Az alkatrészhiány miatt már egy hónapos a leállás.  • Tippek
  • Árfolyam