Lázár János folytatja: sportcsarnok épül a Mezőhegyesi Ménesbirtokon

2021.08.26. 14:00

Hatalmas sportcsarnokkal egészül ki a Lázár János által felügyelt Mezőhegyesi Ménesbirtok – írja az mfor. Összesen négy szintet kell majd megépíteni, és az összes hasznos alapterület pár méter híján háromezer négyzetméter, ehhez pedig már jelentkezhetnek is a kivitelező cégek, a határidő szeptember 13. – szúrta ki a lap a TED uniós közbeszerzési felhívásban. 

Az új épületet 2022-ben akarták átadni, de már most látni lehet, hogy ez nem fog menni, és bár az alapkőletételt még 2021 második negyedévére tervezték, erre valószínűleg csak ősszel kerül sor, ezért, ha véletlenül sikerülne is gyorsan megtalálni a vállalkozót, aki megoldaná a nemes feladatot, a 18 hónapos kivitelezés átcsúszhat 2023-ra. 

Lázár János kormánybiztos által felügyelt birtokon más munkálatok is zajlanak. Például a nyár elején kezdték meg a Központi Ménesudvar felújítását, ehhez először lebontották a Kossuth utca felőli kőkerítést. Erre azért volt szükség, mert a kerítés az elmúlt években balesetveszélyessé vált, emiatt már többször is sürgősségi javítást kellett végezni rajta.

A felújított épületekhez illeszkedő kerítés tervezését már megkezdték, ezzel együtt a központ várhatóan 2023-ra teljesen megújul. A kollégiumot felújítják és bővítik is, pénz pedig azért lesz ezekre, mert a Ménesbirtok egy tavaly decemberi kormányhatározat szerint 9,55 milliárd forint tőkeemelést kap.