A Mészáros Lőrinchez tartozó Opus tovább erősítette energetikai portfólióját

2021.08.31. 19:07 Módosítva: 2021.08.31. 19:08

Az Opus Energy Kft. megvásárolta az E.ON Hungária Zrt. tulajdonában lévő E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt.-t (Titász), amelynek Opus Titász lesz a neve – írja közleményében az Opus Global Nyrt.

A Mészáros Lőrinc többségi tulajdonában lévő Opus tőzsdei társaság még márciusban döntött arról, hogy a Status Energy Kft.-vel együtt 50-50 százalékban létrehozza az Opus Energy Kft.-t, amely nem sokkal megkötötte az adásvételi szerződést a tiszántúli áramhálózati vállalat megvételére, ami az ütemtervnek megfelelően augusztus 31-én megvalósult.

A tiszántúli áramhálózati vállalat szeptember 1-től Opus Titász Zrt. néven, a tőzsdei társaság konszolidált leányvállalataként működik, ezzel is erősítve az energetikai portfólióját.

A két elosztóhálózat kiszámítható, stabil bevételt biztosítva hozzájárul cégcsoportunk eredménytermelő képességéhez. Emellett kiemelt célunk, hogy jelentős piaci szereplőként friss látásmóddal, új értékeket hozzunk a magyar energetikai piac működésébe, és innovációs képességeink, erőforrásaink felhasználásával hozzájáruljunk a régióban található vállalkozások versenyképességéhez, az ügyfelek elégedettségéhez

– mondta Dzsubák Attila Zsolt, az Opus Global vezérigazgatója a Titász akvizíciója kapcsán.