Az Émász-fogyasztók mától az MVM-től kapják a számlát

2021.09.01. 13:52
Észak-Magyarországon 400 település 740 ezer lakójának szeptember 1-jétől az Émász helyett immár az MVM szolgáltatja az energiát.

Április óta tudni lehetett, hogy az állami tulajdonú Magyar Villamos Művek megvásárolja a német E.ON-tól az Émász 100 százalékos tulajdonrészét. Az MVM tavaly decemberben kapott 210,5 milliárdos tőkeemelést a tranzakció lebonyolítására, és szeptember 1-jén lezárult az üzlet. A pontos vételárat nem tudni, az MVM nem közölte ezt a honlapjára kitett közleményben.

Az Émász 22 000 km hosszú villamosenergia-elosztó hálózatot üzemeltetett Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, illetve Pest és Jász-Nagykun-Szolnok megyékben, ez kerül át most az MVM-hez.

400 településen mintegy 740 ezer fogyasztóval együtt. Így az MVM jelenleg közel másfél millió fogyasztó villamosenergia-szolgáltatásához biztosít műszaki hátteret.

Ha a teljes ELMŰ-ÉMÁSZ-hálózatot vesszük, akkor 2 millió fogyasztó került most át az MVM-hez. 

„Egy olyan szakmai csapat érkezett a cégcsoportba, akik az elmúlt évtizedekben a magyar villamosenergia-szektorban meghatározó szerepet töltöttek be. Így nemcsak egy hálózattal, hanem kiemelkedő know-how-val és szakértelemmel is bővül az MVM Csoport” – fogalmazott a közleményben Alkér Zoltán, az MVM Csoport infrastruktúra vezérigazgató-helyettese.

Az MVM Émász Áramhálózati Kft. operatív ügyvezetője 2021. szeptembertől Fodor József, míg a társaság Felügyelőbizottságának tagjai Alkér Zoltán, Liszák Gábor, Pálmai Antal és Tóth József lettek, illetve a munkavállalók képviseletében további két fő.

A tulajdonosváltással – a név- és arculatváltással egy időben – a társaság elérhetőségei is megváltoztak, ezeket itt lehet elérni.

A szolgáltatóváltás több ezer napelemes ügyfélnél is anyag veszteséget eredményez, amiről sem a fogyasztó, sem a szolgáltató nem tehet. Erről itt írtunk.