Figyelmeztet a NAV: ezt ne felejtse el

2021.09.10. 13:14

A gépjárműadó második részletének befizetésére figyelmeztet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Az adó második részének fizetési határideje szeptember 15. A NAV áprilisig értesített mindenkit, akinek gépjárműadót kell fizetnie az idei gépjárműadóval kapcsolatos változásokról és az aktuális összegekről.

Országosan mintegy 3 millió 200 ezer gépjármű-üzembentartó érintett, ennyien kaptak elektronikusan vagy a postástól személyesen átvehető hivatalos iratot. Az összeget a 410-es adónemhez tartozó, 10032000-01079160 számú, NAV Belföldi gépjárműadó bevételi számlára. Banki átutaláskor a közlemény rovatba az adószámot vagy az adóazonosító jelet kell beírni.

Ha ez elmarad, akkor a NAV nem, vagy csak késedelmesen tudja a befizetett összeget a befizetőhöz kapcsolni

− figyelmeztet a hivatal. Akik kötelezettek a pénzforgalmi számla nyitására kizárólag belföldi pénzforgalmi számlájukról átutalással rendezhetik a befizetést.

Hozzátették: aki pénzforgalmi számla nyitására nem kötelezett, az fizethet banki átutalással, a levélhez mellékelt csekken, az elektronikus fizetéseket és elszámolásokat biztosító alrendszeren (EFER-en) keresztül szintén átutalással vagy akár az ügyfélszolgálatokon bankkártyával. Ha valaki esetleg elveszíti a csekket, akkor legegyszerűbben a NAV honlapján igényelhet újat.  • Tippek
  • Hitelkártya