Már nem PR-esek és futárok akarnak lenni a diákok – ez a most a legnépszerűbb állás

2021.09.14. 17:13 Módosítva: 2021.09.14. 17:27

Sokkal több lett a diákokat toborzó álláshirdetések száma az állásportálokon. az utóbbi egy évben. A munkaerőpiacon érzékelhető a munkaerőhiány, a gazdaság újraindulásával több szektorban is megugrott a frissen feladott álláshirdetések száma, amelyet az elérhető munkaerő aránya nem azonos mértékben követ le. Ez év január-augusztus közötti időszakban csaknem négyszer annyi diákokat toborzó hirdetés jelent meg a Profession.hu, mint 2020-ban, a portál adatai szerint. A toborzás növekvő tendenciájával párhuzamosan a jelentkezők száma is jócskán megnőtt, írta a Penzcentrum.hu.

Kapcsolódó

Jól fizet idén nyáron a diákmunka

A diákoknak kifizetett átlagbér bruttó 1100 és 1500 forint között mozog.

A diákok körében a legnépszerűbb állások tavaly a kommunikáció és PR, az éttermi vendéglátás, illetve a gépjárművezető, sofőr, futár volt.

Idén az adatrögzítő vált a legkeresettebb kategóriává, amit az online marketing és a szakmai asszisztens pozíciók követnek.

Az utóbbi időszakban a raktáros, az éttermi vendéglátó, a szakmai asszisztens és a betanított munka népszerűtlenné vált.

A diákmunkákra jelentkezők életkorát vizsgálva szembetűnő, hogy a 18 év alatti – feltételezhetően középiskolás – és a 19-23 évesek csoportjának létszáma megnövekedett az elmúlt egyben: a legfiatalabb korcsoport több, mint két és félszeresére gyarapodott.