Eladták a közpénzből épített éttermet a Várkert Kaszinóban

2021.09.15. 07:08

Pintér Mátéhoz került a jegybanki alapítványok pénzéből megvásárolt, majd felújított Várkert Kaszinóban lévő Felix Kitchen & Bart üzemeltető cég, a Vízház Gasztronómia Zrt. A tranzakció nem az Ybl Miklós által tervezett épületet, hanem a brandet, az étterem bérleti jogát, a fogyó- és tárgyi eszközöket foglalta magában, valamint a 15 millió forintnyi árukészletet.

Pintér Mátét már a megnyitás után a Felix ötletgazdájaként jellemezték, bár az étterem hivatalos dokumentumaiban sohasem bukkant fel a neve.

idén azonban a Felix Gastronomy Kft. nevű vállalkozásán keresztül 306 millió forintot fizetett az éttermet üzemeltető cégért, közlése szerint banki hitel nélkül.

Kapcsolódó

Lassan barátkoznak a magyarok a csúcsgasztróval

Jól lehet lakni egy Michelin-csillagos bisztróban? Ki jár ilyen helyekre? Átfogó kutatás készült a magyarok hozzáállásáról, meglepő eredményekkel és a szokásos sztereotípiákkal.

A 24.hu kérdésére a fővárosi gasztronómiában egyre aktívabb üzletember nem erősítette meg azt a pletykát, hogy Matolcsy Ádámmal baráti kapcsolatban vannak, a lap érdeklődését azzal hárította el, hogy magánéletéről nem szívesen nyilatkozna.

A Magyar Nemzeti Bank által létrehozott Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány (PADI) 2016-ban 10,5 millió eurót, azaz több mint 3 milliárd forintot fizetett az Ybl Vízház épületéért, ismertebb nevén a Várkert Kaszinóért, amely az alapítvány ingatlanfejlesztő cége, a Vízház Zrt. tulajdonába került.