Kovács Zoltán: vadászat kell a természet megóvásához

2021.09.18. 13:37 Módosítva: 2021.09.18. 13:38

Fenntartható vadászat nélkül nincs fenntartható természetgazdálkodás, mondta a vadászati és természeti világkiállítás lebonyolításáért felelős kormánybiztos a Gemenc Zrt. családi napjának megnyitóján. 

Kovács Zoltán hangsúlyozta: az egy hét múlva nyíló világkiállításon 75 ezer négyzetméteren tárják a közönség elé azt, amit Magyarország szeretne jelezni a világnak, illetve a világ Magyarországnak, a fenntartható vadgazdálkodásról.

Kapcsolódó

Kovács Zoltán az Indexnek: Azt hiszem, szarvasbőgésben annyira nem vagyok tehetséges

A vadászati expó büdzséjéről, a 240 milliós agancsszoborról és Lázár János távolmaradásáról is kérdeztük a kormánybiztost.

Hozzáfűzte: reményei szerint az elkövetkező években egyre-másra tudják bemutatni azokat a „gyöngyszemeket”, amelyek a magyar társadalom javát is szolgálva emléket állítanak vadgazdálkodóknak, vadászattal, vadászati művészettel foglalkozóknak, tudósított az MTI. 

Csonka Tibor, a Gemenc Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta: a társaság cégfilozófiája, hogy a gemenci ártéri táj jellegzetes arculatát, különleges ökoszisztémáját, védett növény és állatfajait fenntartsa, és megőrizze a következő generációk számára. Úgy fogalmazott, örülnek annak, hogy a családi nappal a világkiállítás vidéki programjaként a vadgazdálkodás „összetett feladatára” és a világkiállítására egyaránt ráirányíthatják a figyelmet.