Döntött a kormány a családi adó-visszatérítésről

2021.09.24. 07:33

Döntött a kormány a családi adó-visszatérítés részleteiről. Jelenlegi számításaik szerint a 2021-es gazdasági növekedés üteme meghaladja majd az intézkedés feltételeként előírt 5,5 százalékos mértéket, és akár 7 százaléknál is magasabb lehet – jelentette be a pénzügyminiszter péntek reggeli videójában.

A visszatérítés minden olyan gyermekes szülőnek jár, aki családi pótlékra jogosult. Ha mindkét szülőnek van bejelentett munkahelye, akkor mindkettőnek. Varga Mihály elmondása szerint 1,9 millió szülőnek összesen 600 milliárd forintot fog visszafizetni az állam.

Ez minden idők legnagyobb, családoknak nyújtott adókedvezménye

– hangsúlyozta a tárcavezető.

Megkapják az adó-visszatérítést a vállalkozók is, ha van gyermekük. A jogosultak körét gyarapítják az egyéni vállalkozók, a mezőgazdasági őstermelők, az ingatlan-bérbeadók, a katás és az ekhós adózók is. A katás vállalkozók 2021-es tételes adójuk negyedét, míg az ekhós adózók a befizetett 15 százalékos adójuk kétharmadát kaphatják vissza. A visszafizetés felső határa az átlagbér éves adótartalma.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal már jövő februárban átutalja a pénzeket 

– ígérte Varga Mihály, aki szerint a családok, a vállalkozások és a helyes gazdaságpolitika közös sikere tette lehetővé, hogy Magyarország az egyik leggyorsabb újranyitást érte el az Európai Unióban, ami lehetővé tette az adó-visszatérítést.  • Hírek
  • Hírek