Nincs elég üzemanyag, keresik az elektromos autókat

2021.10.03. 19:22

Csak lassan sikerül kikecmeregnie az Egyesült Királyságnak abból az üzemanyaghiányból, amely már másfél hete érinti az országot – számolt be a BBC. A krízis hosszú távon ahhoz vezethet, hogy megnő a kereslet az elektromos autók iránt.

Az üzemanyagárusok szakszervezete (PRA) csütörtökön még mindig arról számolt be, hogy a benzinkutak körülbelül 27 százalékánál egyáltalán nincs üzemanyag. Ez egyébként már javulást jelentett a keddi adatokhoz képest, akkor ugyanis még 37 százalék volt az arány, de jelzi, hogy még mindig nem sikerült orvosolni a problémát. A brit Autósok Szövetsége (AA) a fejleményekkel kapcsolatban úgy nyilatkozott: úgy látják, hogy sikerült maguk mögött hagyniuk a válság legnehezebb időszakát. A brit kormány ugyancsak biztatónak nevezte a fejleményeket. 

Mindemellett azonban az üzemanyag ára még mindig nő az Egyesült Királyságban. Ez utóbbi pedig azzal jár, hogy az elektromos autók iránt is nő az érdeklődés. A Bloomberg már a hét elején arról írt, hogy egyre többen kezdtek el érdeklődni az elektromos járművek iránt. Az egyik ilyen autókat árusító cégnél, az Auto Trader Groupnál például az előző hétvégén kétszer akkora volt az érdeklődés a járművek iránt, mint amilyet augusztusban átlagosan tapasztaltak. 

A fenti mellett egy másik, a Google adatain alapuló vizsgálat is azt mutatja, hogy szeptember 24-én, a válság kezdőnapján

16-SZOR ANNYIAN KERESTEK RÁ AZ ELEKTROMOS AUTÓKRA, MINT MÁSKOR ÁTLAGOSAN SZOKTAK.

Az emberek nemcsak játszadoznak a gondolattal, hogy vesznek egy elektromos autót, hanem valóban komoly szándékaik vannak – mondta erről Ian Plummer, az Auto Trader Group kereskedelmi igazgatója, aki azt is hozzátette, hogy a nagyobb érdeklődés fényében arra számítanak, hogy jelentősen növelni tudják a forgalmukat.

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.