Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
14 °C
28 °C

Gondban a pozsonyi Volkswagen, nincs elég alkatrész

2021.10.05. 08:16

Továbbra is komoly alkatrészhiánnyal küzd a pozsonyi Volkswagen Slovakia. A gyártást ezen a héten is át kellett alakítani a világgazdaság egészére hatással lévő félvezetők hiánya miatt.

Lucia Kovarovič, a vállalat szóvivője elmondta: az alkatrészellátás akadozása részben a SUV gépkocsik gyártását érinti, a városi kisautók gyártása jelenleg is a tervek szerint halad. A Volskwagen azonban nem zárta ki, hogy a gyártási folyamat eddigi menete tovább módosuljon.

Az autógyár 1991-ben kezdte meg működését Pozsonyban, mintegy száz alkalmazottal. Az elmúlt harminc évben a német vállalat 4,6 milliárd befektetés mellett több hatmillió gépkocsit gyártott le Szlovákiában – írja a Körkép.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek