Bige László: Meg akarnak félemlíteni

2021.10.13. 09:36

A Bige László tulajdonában lévő Nitrogénművek Zrt. szerint a vállalkozó és munkatársai ellen megfogalmazott ügyészségi megállapítások „teljes mértékben alaptalanok, és minden jogi alapot nélkülöznek”. 

A vállalatcsoport és valamennyi dolgozójának érdekében a Nitrogénművek Zrt. minden jogi eszközt felhasznál annak érdekében, hogy a társaságot, a munkatársakat és Bige Lászlót megvédje az őket érintő igazságtalan intézkedésekkel szemben, mely intézkedések nyilvánvaló mozgatórugója társaságunk elnökének és többségi tulajdonosának, Bige Lászlónak a megfélemlítése és jó hírnevének csorbítása

– fogalmazott a cég az MTI Üzleti Sajtószolgálatának eljuttatott közleményében. 

Hangsúlyozták, hogy

az eljárásnak a Nitrogénművek Zrt. működésére hátrányosan befolyásoló hatása nincs.

Mint azt megírtuk, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség hűtlen kezelés bűntettével vádolta meg Bige Lászlót és öt munkatársát, akik kétmilliárd forinttal károsították meg a vállalkozó saját cégét, miközben több mint 700 millió forint vesztegetési pénzt is kapott a vezető.

A vádirat szerint Bige László 2009 őszén megbeszélte egy értékesítő cég vezetőjével, hogy nagy mennyiségű, rossz minőségű műtrágyát ad át neki, amelyet ő számla nélkül, a piaci ár alatt eladhat. Utána a 134,5 milliós vételárat átadja Bige Lászlónak, aki cserébe kedvezményes áron számlázza ki neki az árut.

Ebben az ügyben éppen ez a vállalkozó jelentette fel Bige Lászlót, aki egyébként felszámolást indított ellene.

A tárgyaláson a raktár vezetője tizenkét év távlatából is lehetetlennek találta, hogy nyolcezer tonna műtrágya tönkrement. Mint elmondta, „egy kamionra legfeljebb 25 tonna áru fér fel, akkora mennyiséget nem lehet észrevétlenül, számla nélkül eltüntetni”.  • Hírek
  • Árfolyam