11:00, November 28.
Kamerun 3
Szerbia 3
al-Dzsanúb Stadion G csoport
14:00, November 28.
Koreai Köztársaság 2
Ghána 3
Education City Stadion H csoport
17:00, November 28.
Brazília 1
Svájc 0
974 Stadion G csoport
20:00, November 28. ÉLŐ
Portugália 0
Uruguay 0

Tállai: Csak szűkebb kör előtt marad nyitva a hitelmoratórium

2021.10.27. 11:47

Vasárnapig jelentkezhetnek a bankjuknál azok, akik továbbra is élnének a hitelmoratórium lehetőségével. A személyes ügyintézésre azonban péntekig nyílik mód, a hét utolsó napjáig az online megoldások kínálkoznak az érintetteknek, írta a Magyar Nemzet a parlamenti államtitkár nyilatkozatára hivatkozva. Tállai András szerint a moratórium hatalmas segítség azoknak, akik jelenleg anyagi nehézséggel küzdenek.

Megerősítette: a moratórium csak szűkebb kör előtt marad nyitva.

A kormány szeptemberi döntése nyomán novembertől jövő év jú­nius 30-ig kizárólag a rászorulók vehetik továbbra is igénybe ezt a lehetőséget. Rászorulónak számítanak a nyugdíjasok, a gyermeket várók, illetve nevelők, a közfoglalkoztatottak, a munkanélküli vagy az álláskereső banki ügyfelek, illetve azok a magánszemélyek, akiknek tartósan csökkent a jövedelmük.

A vállalkozások közül pedig azok kérhetik a hosszabbítást, amiknek az árbevétele minimum 25 százalékkal esett az előző 18 hónaphoz képest; a moratóriumban maradás ezúttal már nem automatikus, az érintetteknek nyilatkozatot kell benyújtaniuk bankjukhoz.

Az államtitkár szerint Európában sehol sem volt érvényben hasonlóan hosszú ideig ilyen nagy horderejű intézkedés a banki ügyfelek védelmében.   • Hírek
  • Bankszámla