Nyugi, lesz elég vécépapír, de nagyon drágán

2021.10.28. 07:00
Nem lesz hiány vécépapírból, de a termék ára emelkedni fog – erről Vajda Attila, a Vajda-Papír ügyvezető igazgatója beszélt az MTI-nek.

A cégvezető emlékeztetett arra, hogy a műanyagok visszaszorulásával jelentősen nőtt a papírfelhasználás minden kategóriában, így a cellulóz esetében is. Ezáltal ennek az ára a nemzetközi piacon a duplájára emelkedett. Bár ellátási probléma nincs, nem várható, hogy középtávon visszacsökkenne majd a cellulóz ára – tette hozzá Vajda Attila. 

Vajda Attila ismertette, hogy Magyarország éves szükséglete 90 ezer tonna toalettpapírból, papír zsebkendőből és háztartási papírtörlőből áll, a Vajda-Papír-csoport éves kapacitása pedig 140 ezer tonna.

Elmondta, hogy a koronavírus-járvány kitörése óta teljes létszámmal dolgoznak, a gyártás folyamatos a dunaföldvári, a székesfehérvári és a budapesti gyáregységben is, éjjel-nappal a hét minden napján.

A vállalat működési és termék-előállítási költségei emelkedni fognak a jövőben. Ezek ellentételezésére környezetvédelmi, hatékonyságjavítási intézkedéseket és beruházásokat hajtanak végre, hogy a fogyasztói árak csak a legszükségesebb mértékben emelkedjenek – közölte az ügyvezető.