Jókora felvásárlás forgathatja fel az ételkiszállítási piacot

2021.11.10. 18:23

Nagyságrendileg hétmilliárd eurós felvásárlást jelentett be az amerikai tulajdonú DoorDash és a Wolt – derült ki a két cég közös közleményéből. A várhatóan 2022-re befejeződő ügylet során az amerikai cég felvásárolja a finn startupból kinőtt, itthon elsősorban ételkiszállítási platformként ismert vállalatot. A vételárat részvénykibocsátásból fedezné a San Franciscó-i székhelyű társaság. 

A bejelentés szerint a Woltot jelenleg vezető társalapító, Miki Kuusi az ügylet lezárása után a DoorDash International vezetőjeként felel majd a további globális terjeszkedésért. A DoorDash egyik társalapítója, Tony Xu szerint mindkét cég alapvetően érdekelt abban, hogy a helyi kereskedők, vendéglátók és a fogyasztók egymásra találását segítő globális platformként működjön, ezért a jövőben is jelentős összeget fordítanak a platform fejlesztésére és a terjeszkedésre. 

Maga a DoorDash az ételkiszállítási piacon kezdett, mostanra mintegy 450 ezer kereskedőt köt össze nagyjából húszmillió vevővel főként az Egyesült Államokban, Kanadában, Japánban és Ausztráliában. A Wolt négyezer embert foglalkoztat és 23 országban szolgáltat, köztük Magyarországon is.