Nem képes teljesíteni megrendeléseit a világ egyik legnagyobb cipőgyártója

2021.11.12. 08:11

Munkavállalói mintegy hat százalékának távozása után nem képes teljesíteni exportmegrendeléseit a világ egyik legnagyobb cipőgyártója, a Pouyen Vietnam, melynek olyan megrendelői vannak, mint az Adidas, a Reebok vagy éppen a Converse – jelentette a Bloomberg.

A mostani termelési problémák alig egy hónappal az ország igencsak szigorú, gyárleállásokat hozó karanténjának feloldását követően merültek fel, melynek következtében a délkelet-ázsiai országban ismét berobbant a koronavírus.

Éppen ezért a több mint ezer márkát képviselő amerikai ruházati és lábbeli szövetség a Vietnám számára küldött vakcinák mennyiségének felgyorsítására kéri a Joe Biden által vezetett kormányt. Az Egyesült Államok korábban már több mint 15 millió adag vakcinát küldött Vietnámba, a mennyiség azonban csak a lakosság mindössze öt százalékának elegendő.

Vietnámban az átoltottság eddig 31 százalékos. A vietnámi amerikai nagykövetség korábban azt közölte, hogy ország több mint 30,2 millió dollárnyi segélyt kapott járványkezelésre az Egyesült Államoktól, továbbá az adományozott vakcinák szempontjából is fő célpontnak számít.