A Deutsche Telekom vezérigazgatójával egyeztetett Orbán Viktor

2021.11.16. 12:47

Kedden a Karmelita kolostorban fogadta Orbán Viktor miniszterelnök a Deutsche Telekom vezérigazgatóját, Timotheus Höttgest. Az egyeztetésen a felek Magyarország digitális fejlesztésének kihívásait, illetve az ezen a területen elért közös eredményeket tekintették át – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

Orbán Viktor és Timotheus Höttges egyetértettek abban, hogy kulcsfontosságú Magyarország számára, mennyire tud élni az ország a digitalizáció nyújtotta lehetőségekkel, ebben pedig továbbra is stratégiai partnerként tekintenek egymásra a felek – közölte a sajtófőnök.

Timotheus Höttges a megbeszélésen elmondta: a Magyar Telekom az elmúlt években felgyorsította magyarországi fejlesztéseit. Ennek eredményeként már 2,9 millió végponton érhető el gigabites vezetékes hálózata és tavaly indított 5G hálózatát is már egymillió ember veheti igénybe.

Hozzátette, hogy nagymértékben hozzájárultak a korszerű távközlési hálózatok és a szolgáltatók által ingyenesen és kedvezményesen nyújtott szolgáltatások a járványhelyzet kezeléséhez.