A baloldal folyamatosan támadja a rezsicsökkentést – reagált a Fidesz, miután Dobrev Klára a panelfelújításokról beszélt

DMOHA20210829023
2021.11.23. 16:16

A Fidesz szerint nem telik el úgy nap, hogy a „Gyurcsány-Márki-Zay-féle baloldal” ne támadná meg és ne tenné nyilvánvalóvá, hogy eltörölné a rezsicsökkentést. A kormány ezzel a mondatával Dobrev Klára nyilatkozatára reagált.

A Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője kedden beszélt arról, hogy Orbán Viktorék nem akarnak az uniós támogatásokból panel- és társasház-felújításokra költeni, holott a valódi rezsicsökkentést ezzel lehetne elérni. Egyúttal az Európai Uniónak benyújtott helyreállítási tervben nincsenek konkrét energiahatékonysági célok, pedig Magyarországon az épületek a legnagyobb energiafalók, amelyek felújítása megvalósítható lenne az uniós támogatásokból.

Ezzel a kormány tízezreket vesz ki a magyar állampolgárok zsebéből, miközben a fejlesztésekkel 16 százalékkal tudná csökkenteni az összenergia-fogyasztást itthon.

A Fidesz közleményben reagált Dobrev Klára nyilatkozatára, és 

AZZAL VÁDOLTA A BALOLDALT, HOGY AZ EMBEREK HELYETT TOVÁBBRA IS A MULTIK ÉRDEKEIT KÉPVISELI, RÁADÁSUL KORLÁT NÉLKÜL RÁERESZTENÉ A VILÁGPIACI ÁRAKAT A LAKOSSÁGRA.

Bár Márki-Zay Péter ezúttal nem mondott semmit, a kormány megragadta az alkalmat, hogy neki is odapiszkáljon, mondván, a miniszterelnök-jelölt is ellenzi és ostobaságnak nevezi a rezsicsökkentést, valamint cinikusan azt üzeni, hogy az emberek kevesebbet fűtsenek, fürödjenek és főzzenek.

A Fidesz kiemelte, hogy a baloldal idején a magyar családok fizették a legtöbbet a gázért és az áramért az EU-ban, ám a kormányváltás óta hazánkban a legolcsóbb a gáz és a második legolcsóbb az áram.

(MTI)

(Borítókép: Dobrev Klára  2021. augusztus 29-én. Fotó: Mohai Balázs / MTI)