Rekordnyereséget könyvelhetett el Orbán Viktor barátjának cége

2021.11.26. 10:39

Hiába van velünk a koronavírus nagyjából két éve, vannak olyan szegmensek, vállalatok, amelyek nemhogy nem érezték meg a gazdasági nehézségeket, hanem nyereséget könyvelhettek el.

Sőt van olyan cég, amelyik rekordnyereséget ért el. Ilyen az Orbán Viktorral több mint tízéves barátságot ápoló Adnan Polat, a magyar külkereskedelem pörgetését célzó, többségében törökországi kereskedőházakat működtető cége, amelyben a tulajdonosok ráadásul nemrég tőkét is emeltek.

A 68 éves üzletember ALX Magyar-Török Kereskedelmi Központ Kft. nevű vállalata október 6-án emelte a jegyzett tőkéjét 30 millió forintról 90 millióra, miután a cég a világjárvány első évében kiemelkedően magas számokat produkált.

Az ALX-et 2015-ben alapították, a következő évben 10 milliós nyereséget produkált, 2017-ben pedig csaknem megtízszerezte ezt. Bár utána visszafogottabban teljesített a vállalat – 2018-ban 56, egy évvel később 39 millió forintos profitot ért el –, a pandémia első évét, 2020-at több mint 204 millió forint tiszta nyereséggel zárta.

(mfor.hu)