Koronavírus adatok

2022. jan. 25.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vanda, Paula
-3 °C
5 °C

Meghalt a Louis Vuitton sztárdizájnere

2021.11.29. 17:00

Egy ritka rákbetegségben 41 éves korában meghalt Virgil Abloh, a Louis Vuitton divatház sztárdizájnere, a férfi divatcikkekért felelős kreatív igazgató – közölte vasárnap este az LVMH luxuscikkekkel foglalkozó vállalat.

Abloh több mint két éve küzdött a ritka és nagyon agresszív szív-angioszarkómával (szívrákkal) – olvasható a dizájner személyes Instagram-oldalán. A 2019-ben megkapott diagnózis után úgy döntött, nem hozza nyilvánosságra betegségét, azóta számos kimerítő kezelést kellett kiállnia – írja az MTI.

Eközben munkamorálja, végtelen kíváncsisága és optimizmusa sohasem hagyott alább

– olvasható a közösségi oldalon. A többek között DJ-ként is ismert Abloh saját márkát is létrehozott, az utcai viseletre megalkotott Off-White-ot.

Abloh 2018 márciusa óta dolgozott a Louis Vuitton férfi kollekciókért felelős kreatív igazgatójaként, ezt azonban az LVMH csak júliusban közölte. A hír feltűnést keltett: Abloh, aki korábban Kanye West (jelenlegi művésznevén Ye) amerikai zenész kreatív stratégája volt, a Louis Vuitton főnöki posztjára került első afroamerikai származású vezető lett. Ráadásul nem volt képzett dizájner, eredetileg építőmérnöknek és építésznek tanult.

Virgil Abloh 1980-ban Chicago közelében született, majd Rockfordban nevelkedett. Anyja, Eunice Abloh varrónő volt, tőle tanulta meg már fiatalon a mesterség alapjait.

Felesége és két gyereke gyászolja.

Nagy érdeklődéssel követtem a karrierjét, új megközelítési módszerét a divat és a kommunikáció terén

– írta Giorgio Armani olasz divattervező az Armani Twitter-oldalán.

Maradandó nyomot hagytál a világban

– méltatta Lenny Kravitz énekes.  • Bérelnék
  • Hírek