Ezeknek az autóknak a kilométeróráját tekerik vissza leggyakrabban

2021.12.03. 16:56

A használtautó-piacon továbbra is jelentős pénzeket keresnek a csalók a kilométeróra visszatekerésével. A futásteljesítmény-hamisítás főképp a német prémiummárkákat célozza meg, és leginkább az olyan modelleket érinti, amelyeket 2006 és 2016 között gyártottak – írja a Pénzcentrum

A témában a CarVettical informatikai adatszolgáltató készített tanulmányt a lap számára, amelyben mintegy hétszázezer használtautó-történeti jelentést elemeztek 2020 novembere és 2021 novembere között, 

összesen 18 országban vizsgálták a jelenséget, így például Lengyelországban, Magyarországon, Szerbiában és Szlovákiában.

A visszatekerésnek leggyakrabban a BMW M5 modelljei esnek áldozatul, az ellenőrzött járművek több mint egyharmadának ugyanis hamis a futásteljesítménye. A tízes lista felét ennek a gyártónak a modelljei teszik ki. 

A lista második és harmadik pozícióját a 7-es BMW és a Subaru Outback modellje foglalja el. Ötödik az Audi A8-as modellje lett, míg az A7-es típus a tizedik helyre került, ahol a futásteljesítményt a modellek egynegyedénél hamisították meg.