Februárban jön a 13. havi nyugdíj

2021.12.03. 11:31

A nyugdíjasoknak négy hónap leforgása alatt három jogcímen is extra összeg jár, a két és fél millió érintetthez mintegy hatszázmilliárd forint érkezik majd. A prémiumot, illetve a kiegészítő emelést az állam már folyósította, a 13. havi nyugdíj pedig februárban lesz esedékes – írja a Magyar Nemzet.

Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára a Mediaworks Hírcentrumának elmondta, hogy idén minden nyugdíjas a lehető legmagasabb, nyolcvanezer forintos prémiumot kaphatott.

Az államtitkár hozzátette, hogy az elmúlt napokban a prémiumban részesülő két és fél millió nyugdíjas és nyugdíjszerű ellátásban részülő személy összesen mintegy 200 milliárd forintot vett kézhez.

Tállai András elmondta, hogy a nyugdíjprémiumon, valamint a kiegészítő emelésen felül a nyugdíjasok hamarosan újabb extra juttatást kaphatnak, ugyanis februárban érkezik a 13. havi nyugdíj.

Hozzátette: a februárban esedékes juttatás a költségvetésnek nagyjából 360 milliárd forintos kiadást jelent, a két és fél millió nyugdíjasnak pedig ugyanekkora bevételt. Ezek alapján négy hónap leforgása alatt a nyugdíjban és nyugdíjszerű ellátásban részesülőkhöz több mint hatszázmilliárd forint érkezik a prémiummal, a kiegészítéssel és a 13. havi juttatással együttesen.