A kormány kalkulátorral segítene a családtámogatások dzsungelében

2021.12.08. 12:48

Elindult a családtámogatási kalkulátor – közölte Novák Katalin, a családokért felelős tárca nélküli miniszter a Facebook-oldalán.

Babaváró, CSOK, hitelelengedés, otthonfelújítási támogatás. Annyiféle segítség, annyiféle támogatás, nem tudom, önök tudják-e még követni. Tudják-e vajon, hogy pontosan mire jogosultak, hogy egyáltalán mik a feltételei az egyes családtámogatásoknak, hogy mik azok, amiket önök igénybe tudnak venni, és hogyha igen, akkor mennyi az a pénz, amire számíthatnak

– mondja videójában Novák Katalin, hangsúlyozva, hogy a kalkulátorral igyekeznek segítséget nyújtani a családtámogatások dzsungelében.

Ehhez meg kell adni az alapvető életkörülményeket (házasság, gyermekek száma, életkora), amelyek alapján a kalkulátor segít megbecsülni, hogy milyen fajta támogatásokra jogosultak a családok, és ez összesen mennyi pénzt jelent számukra.

Abban bízom, hogy ezen a családtámogatási kalkulátoron keresztül is jobban megérthetik a családtámogatásoknak az összetett magyarországi rendszerét, és hogy több segítséget tudnak kapni. Ezeket a segítségeket, támogatásokat igénybe is tudják venni, és ennek köszönhetően még jobb körülmények között tudják nevelni gyermekeiket, vagy várni a megszületendő kisbabát

– mondta Novák Katalin.