Cigarettáért akart betörni a kisboltba egy 15 éves fiú

N3380037
2021.12.28. 22:05
Az év pancser betörőjét kapták el a rendőrök. Cigiért ment, állítólag.

Lopás vétség kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást az Encsi Rendőrkapitányság egy 15 éves fiatalkorú fiúval szemben, akit amiatt vittek be a rendőrök, mert hat órán keresztül kitartóan próbálta feltörni a helyi kisbolt ajtaját – közölte a rendőrség. A kiskorú gyanúsított december 21-én 18 óra körül egy hernádvécsei kisbolt hátsó bejáratán próbált kitartóan bejutni, ám az ajtó még a vascsővel való feszegetésnek is ellenállt.

A bejelentést követően a rendőrök rövid idő alatt azonosították, elfogták, majd a rendőrkapitányságra előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható fiatalkorú fiút. A gyanúsított kihallgatásán elismerte tettét, amit azzal magyarázott, hogy elfogyott cigarettáját akarta pótolni.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs és Megelőzési Osztálya az eset kapcsán felhívja a figyelmet, hogy a megfelelő biztonságtechnikai eszközök használata védelmet nyújt a betörők ellen. Például a kulcsra zárt, több ponton záródó biztonsági ajtóé, a biztonsági lakat sem árthat, ahogyan az sem, ha az ablakokat is bezárják.

(Borítókép: Police.hu)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport