Tiborcz István cége lett a Gránit Bank többségi tulajdonosa

BJASZ20190821009
2021.12.30. 12:47

Üzletrész-adásvételi szerződést írt alá a Gránit Bank 57 százalékos tulajdonrészének megvásárlásáról a BDPST Zrt. – tájékoztatta szerkesztőségünket a Gránit Bank. A tranzakció nem jelent változást a bank irányításában, a pénzintézetet továbbra is Hegedűs Éva elnök-vezérigazgató vezeti, aki a bank részvényesi értékének növelésében kisebbségi tulajdonosként marad érdekelt.

A Gránit Bank eredményeit a jó időben megválasztott üzleti modellnek, az innovációra épülő lakossági pénzügyi szolgáltatásoknak és az ezzel párhuzamosan megvalósuló konzervatív hitelezési sztenderdeknek köszönheti. Stratégiai gondolkodás, bátor, de egyúttal professzionális munka,felkészült csapat, támogató tulajdonosok és a kedvező makrogazdasági helyzet is fontos faktorok az értékteremtésben

– közölte Hegedűs Éva elnök-vezérigazgató.

A BDPST Group tulajdonosa, Tiborcz István az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a Gránit Bank további dinamikus ütemű növekedéséhez szükséges tőkét tőkeemeléssel biztosítanák. A BDPST Group célja egyúttal az is, hogy a befektetéssel tovább diverzifikálja a cégcsoport tevékenységét – szögezte le. Hangsúlyozta: cégcsoportjuk elkötelezett pénzügyi befektetőként kívánja támogatni a Gránit Bankot.

Cégcsoportunk elkötelezett pénzügyi befektetőként hosszú távon kívánja támogatni a Gránit Bank üzleti stratégiáját. Tőkeemelés formájában biztosítani kívánjuk a bank további dinamikus növekedéséhez szükséges tőkét. A BDPST Group célja, hogy a befektetéssel tovább diverzifikálja a cégcsoport tevékenységét. Hiszünk a Magyarországon, de globálisan is átalakuló pénzügyi szektor üzleti lehetőségeiben, ezért is kerestünk olyan befektetést, ahol a jövő sikereinek zálogát jelentő digitális szemlélet már adott

– emelte ki Tiborcz István, a BDPST Group tulajdonosa.

A cég be is nyújtotta a tranzakció zárásához szükséges pénzügyi felügyeleti engedélyről a kérelmet a Magyar Nemzeti Bankhoz, ennek elbírálása már folyamatban van.

(Borítókép: Jászai Csaba / MTI)