2024. július 14. 21:00
Spanyolország
Anglia

Kiderült, miért utasította vissza a bíróság Bige László cégének jogvédelemre vonatkozó kérelmét

DBOGI20160922002
2022.01.04. 07:17

Még december végén utasította vissza a bíróság a Nitrogénművek-csoport azonnali jogvédelemre vonatkozó kérelmét, melyet a cégcsoport a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) műtrágyakartellügyben meghozott határozatával szemben indított. 

A Fővárosi Törvényszék indoklásában a Világgazdaság érdeklődésére elárulta, hogy a felperesek által előadott indokok és az alátámasztásukra csatolt okirati bizonyítékok nem voltak elégségesek ahhoz, hogy a bíróság mérlegelhesse az azonnali jogvédelem biztosításának szükségességét.

Korábban az Index is beszámolt arról, hogy a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) több mint tízmilliárd forintos bírságot szabott ki a Bige László érdekeltségébe tartozó Nitrogénművek Zrt.-re és vállalkozáscsoportjára. 

Bige László szerint ilyen összegre korábban még senkit nem büntettek Magyarországon, és úgy gondolja, hogy nincs is olyan bíróság, amelyik ezt jogosnak tartaná. A vállalkozó, valamint a Nitrogénművek korábban megalapozatlannak titulálták a vádakat, a GVH cégcsoportot érintő határozatát pedig elutasították.

(Borítókép: Bige László, a Nitrogénművek Zrt. elnök-vezérigazgatója beszédet mond a cég 140 milliárd forint értékű beruházásáról tartott tájékoztatón, Pétfürdőn 2016. szeptember 22-én. Fotó: Bodnár Boglárka / MTI)