Már több mint négyszázezren látogatták meg a magyar pavilont a dubaji világkiállításon

2022.01.05. 14:43

Töretlen a népszerűsége a dubaji világkiállítás magyar pavilonjának, amely a napokban már a négyszázezredik látogatót fogadta – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) szerdán.

A négyszázezredik látogató egy család volt Abu-Dzabiból, melynek tagjait emléklappal és magyar kézműves termékeket tartalmazó ajándékcsomaggal lepték meg a pavilon vezetői.

A szervezők több mint egymillió látogatót várnak a magyar pavilonba. Tekintve hogy március 31-ig tart a kiállítás, erre meg is van az esély.

Az Expo 2020 Dubai 2021. október 1-jén nyitotta meg kapuit, amelyen 192 kiállító ország vesz részt fél éven keresztül; ez az első világkiállítás, amelyet a Közel-Keleten rendeznek meg. December végéig egyébként több mint nyolcmillióan látogattak el a 438 hektáros területen elterülő eseményre.

A magyar pavilon sikerét jelzi, hogy tematikája alapján beválasztották a tizenöt legkülönösebb közé, igaz, ennek meg is volt az ára, a kormány ugyanis 2019 márciusában csaknem 21 milliárd forintot különített el a világkiállítás költségeire.

Hogy mennyire impozáns látványt nyújt, azt a kint dolgozó, csaknem hetvenfős csapat mutatja be egy videón, amelyben Magyarország páratlan vízkincseit bemutató tudás- és élményalapú interaktív kiállítás, valamint a tradicionális, újragondolt magyar fogásokat kínáló étterem is megjelenik, egyúttal az AquaBar, ahol különleges magyar ásványvizek kóstolhatók, és egy üzlet, amelyben magyar kézműves termékeket vásárolhatnak a látogatók.

(MTI)