Több tucat magyar töltőállomást szerzett meg a Mol

D MAR20170323004
2022.01.12. 10:54
A Mol megállapodást írt alá a Normbenz Magyarország Kft. megvásárlásáról, ami 79 töltőállomást üzemeltet Magyarországon Lukoil márkanév alatt – jelentette be szerdán az olajcég.

A Mol megállapodást írt alá a Norm Benzinkút Kft.-vel 79 magyarországi töltőállomás megvásárlásáról – közölte a Mol Nyrt. a BÉT honlapján.

A ma bejelentett megállapodás egy 2021 márciusában lebonyolított akvizíció folytatása, amelynek során a Slovnaft, a MOL-csoport szlovák leányvállalata vásárolta meg a Normbenz Slovakia s.r.o. 100 százalékos tulajdonrészét és 16, Lukoil márkanév alatt működő szlovákiai töltőállomást – írja közleményében a Mol.

Ez az akvizíció több szempontból is fontos számunkra. Egyrészt lehetőséget teremt arra, hogy több országban is optimalizáljuk az operációnkat, másrészt tovább erősíti regionális pozícióinkat, és támogatja hosszú távú vállalati stratégiánk végrehajtását is, amelyben kiemelt szerepet szánunk a Fogyasztói Szolgáltatások üzletágnak

– idézi a közlemény Ratatics Pétert, a MOL-csoport fogyasztói szolgáltatásokért felelős ügyvezető igazgatóját.

Az új töltőállomások megvásárlásával jelentősen nő a Mol hazai kútjainak a száma: eddig mintegy 468 töltőállomást üzemeltettek Magyarországon. Ugyanakkor egy másik, szintén szerdai bejelentés miatt összességében mégis kevesebb Mol-kút lesz Magyarországon, ugyanis a cég lengyelországi terjeszkedésébe a megállapodás részeként összesen 144 hazai benzinkutat is bevont.

Ha minden tranzakciót jóváhagytak, akkor

a Molnak több töltőállomása lesz Lengyelországban (417), mint Magyarországon (403).

(Borítókép: Mol-töltőállomás Budapesten 2017. március 23-án. Fotó: Marjai János / MTI)